Over mij & CHAQ'coeur

Ik ben Constance Hobbelen en zag op de tweede dag van het jaar 1952, het levenslicht. Op een woensdag, het midden van de week, 's middags om drie minuten over twaalf. Vanaf dat moment, begon mijn leven, dat ik beschouw en ervaar als een ontdekkingsreis. Een ontdekkingsreis met af en toe verrassende wendingen.
 
 
Boterbloempje of paardebloem
Mijn belangstelling voor de natuur deelde ik met mijn vader, hoewel hij altijd wel erg verdrietig keek als ik een boterbloempje aanzag voor een paardebloem. Als kind waren het voor mij allebei bloemen, gele bloemen.
De belangstelling voor de natuur deed mij, na mijn HBS-a opleiding besluiten in deze richting verder te gaan. Ik werd ecologisch analiste en was enkele jaren als zodanig werkzaam bij Waterschap De Dommel in Boxtel. Een heerlijke tijd. Enkele dagen per week op pad langs de Brabantse beken, met een hele grote witte bestelbus, hele grote lieslaarzen en een groot schepnet. Welke waterbeestjes ik opviste en de hoeveelheid hiervan, waren bepalend voor de kwaliteit van de beek of omgekeerd. In deze tijd interesseerde ik mij al voor onderlinge verbanden, onderlinge verhoudingen.

Barco
In 1998 kwam in mijn leven een paard. Barco, een 6-jarige Quarterhengst. Wat heeft hij me veel gebracht! Want wist ik wat een hengst precies inhield, wist ik waar zijn nieren zaten of zijn tri- en quadriceps. Toch vond ik het belangrijk dat hij overdag op een wei kon staan, vond ik het belangrijk dat ik over zaken als huisvesting, natuurlijke voeding, hoefijzers en dekens in de winter nadacht.

Veel van deze vragen brachten me in 2000 naar Silverlinde te Breda, waar ik de opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde op MBO- en op HBO-niveau volgde.


CHAQ’coeur, Praktijk voor Mens & Dier
In 2008 startte ik mijn praktijk op onze prachtige nieuwe locatie in Baarle-Nassau. Eerst enkel gericht op dieren, later meer en meer gericht op mens of mens èn dier. Chaq'coeur, wat IEDER hart betekent, beschouwt ieder mens en ieder dier als een unieke eenheid van lichaam, ziel en geest, maar die tevens onlosmakelijk verbonden is met alles en iedereen.
Ik beleef veel plezier en voldoening aan het geven van consulten, cursussen en workshops en ontdek dat mijn grootste interesse meer en meer ligt in onderlinge verbanden en verhoudingen. Verbanden en verhoudingen tussen mensen onderling en verbanden en verhoudingen tussen mens en dier. Een groot middel om deze verbanden te ontdekken en te laten ervaren, vind ik in de Aura-Soma Kleurenlichttherapie van de Engelse Vicky Wall in combinatie met Systemisch werken (het begeleiden van opstellingen, gebaseerd onder andere op het werk van de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger).

 

Mijn huidige Paardebloem

Mijn vader keek verdrietig toen ik, lang geleden, het onderscheid tussen een boterbloempje en een paardebloem niet kende. Tegenwoordig ken ik dit wel. Het uitbundig zonnegeel van de paardebloem verandert bij het verstrijken van de tijd in een even uitbundig zilver. Een zilver dat gevormd wordt door de honderd afzonderlijke zaadjes die klaar staan om door de wind verspreid te worden. Zaadjes die symbool staan voor alles wat ik aan kennis en visie wil verspreiden en delen met anderen, zodat er een groter bewustzijn ontstaat over werkelijk welzijn.

 
"Rozen zeggen: Ik hou van jou; Lelies hebben praal.
Maar een paardebloem in een kinderhand overtreft ze allemaal!"
Nederlandse spreuk